Lensky houdt wel van videogames!

De Nederlandse voetbalwereld stond twee maanden geleden even op zijn kop toen een interview met FC Utrecht-speler Jacob Lensky in Voetbal International verscheen. De 20-jarige linksback zou een hekel hebben aan het ‘verschrikkelijke voetbalwereldje’ en zich alleen maar puur op zijn eigen spel richten. ‘Uit zijn verband gerukt, waarover misverstanden zijn ontstaan’, reageert de kerverse international van Jong Tsjechië, ruim twee maanden later.


Lensky zou een hekel hebben aan het ‘kuddegedrag’ van voetballers die allemaal hun haren netjes met gel in model hebben en de hele dag door videospellen spelen. Hij zou zich terugtrekken van de rest en liever in zijn eentje een boswandeling maken.
Van wandelen houdt Lensky inderdaad, maar van videogames óók. ‘Als er iemand is die veel ‘gamed’ ben ik het wel’, zegt de voetballer, die vertelt dat hij in zijn huis in Houten een hele kast vol met spellen heeft staan.
Of Lensky het vervelend vindt dat de voetbalwereld nu gedeeltelijk een verkeerd beeld van hem heeft gekregen? Nee, niet echt. De 20-jarige gaat namelijk lekker zijn eigen gang en trekt zich eigenlijk van niemand iets aan. Een beeld dat ook uit het VI-interview naar voren is gekomen en dus wél lijkt te kloppen.
Binnenkort in CampusTalk een portret van de 20-jarige Utrecht-speler.


Hier het commentaar van Johan Derksen over het interview met Lensky in de Voetbal International:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.