Met je badjas aan onder de dekens

Afgelopen week zijn drie redactieleden van Campustalk op bezoek geweest bij twee studenten die hun huurbaas een huisjesmelker vinden. Van het feit dat ze hem konden nomineren voor de titel ´huisjesmelker van het jaar´ waren ze echter nog niet op de hoogte. Wat schort er volgens het tweetal allemaal aan hun huurbaas.

Op de Jan Uitenbogaertstraat ziet het hoekhuis van het tweetal er aan de buitenkant prima uit, daar ligt het in ieder geval niet aan. De nieuwsgierigheid begint toe te nemen bij de drie redactieleden. Wanneer de voordeur opengaat is er niet meer te zien dan een studentenwoning waar uitbundig in geleefd wordt. Onaangekondigde controles door de huurbaas en afspraken die nauwelijks worden nagekomen zijn de echte problemen waar het koppel mee kampt. 

 ,,We hebben oplettende overburen´´, begint de eerste student. ,,Deze meldt ons geregeld dat hij onze huurbaas het huis in ziet gaan om de boel te inspecteren. Dat kan natuurlijk niet. Als ik daarbij ook nog eens in mijn badjas moet slapen omdat de kachel al ontzettend lang kapot is, ben je er natuurlijk klaar mee.’’ ,,Of we onze huurbaas willen nomineren voor huisjesmelker van het jaar’’, gaat de andere student verder. ,,Ik wist niet eens dat dat kon’’, lacht hij. ,,Ik weet niet of we dat echt zouden doen, het zou me alleen niets verbazen als hij hoge ogen zou gooien.’’

De actie is een initiatief van de LSVb en Rood, jong in de SP. Vorig jaar is de actie ook uitgevoerd en toen zijn de prijswinnaars, waaronder de inmiddels bekende huurbaas mevrouw Chang, aan de schandpaal genageld. Binnenkort zijn alle klachten en natuurlijk de woning zelf te zien op Campustalk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.