Niet alleen maar nominaties

São Paulo, Sarajevo, Londen. Met zijn korte film ‘Missen’ reist filmmaker Jochem de Vries (1979) vanaf begin dit jaar internationale filmfestivals af. En dit is nog maar het begin. Zijn triomfronde begon in april met een nominatie op het filmfestival in Cannes. Maar het blijft niet alleen bij nominaties.

Jochem de Vries

De laatste twee maanden wint Jochem prijs na prijs. In oktober won de jonge filmmaker een ‘Golden Pram’ op het filmfestival in Zagreb. Begin november pakte hij de eerste prijs op het internationale kortefilmfestival van Berlijn. Deze week won ‘Missen’ de ‘Best Short Film Award’ in Ljubljana, Slovenië.

Het jurycommentaar is opnieuw lovend: (…) ,,De bekroonde film verkent de kindertijd en het familieleven met een directheid en eenvoud, die ons in staat stelt een kijkje te nemen in schijnbaar gewone gebeurtenissen die veel zeggen over de betrokken mensen, hun omgeving en hun samenleving. Vrij van eigen oordeel of insinuatie, is de inhoud van de film volledig open gelaten voor de interpretatie van de kijker. Het is op een dusdanige manier uitgevoerd zoals die het beste past in het korte film-format.” (Vrij vertaald)

Op 14 december vertelt de in Nieuwegein geboren filmmaker in de uitzending over zijn tot nu toe behaalde successen en zijn toekomstplannen. Ook vertelt docent Paul van den Wildenberg over Jochem, de docent van wie hij destijds les had op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.