Politici twitteren zich rot

In een vraaggesprek met NU.nl noemt Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen Twitter “een belangrijk medium om erachter te komen wat er leeft onder de bevolking”.
Twitter is ontdekt door de politiek.

Hype of niet, politici nemen alvast het zekere voor het onzekere en zijn aan het twitteren geslagen. Naast de levensperikelen van overjarige huismoeders zijn nu ook internationale politieke ontwikkelingen op de berichtensite te volgen. Van minuut tot minuut is onder andere Verhagen te volgen in zijn werkzaamheden: inclusief spelfouten natuurlijk! Ook Jan Kees de Jager (staatssecretaris van Financiën) vertelt in maximaal 140 woorden over zijn avonturen onder werktijd.

Tweede Kamer

Op kamertweets.nl zijn alle twitterende Tweede Kamerleden te volgen. Vooral de PvdA en het CDA zijn opvallend actief. PvdA meisje Mei Li Vos heeft haar uitdagende Hyves foto in de strijd gegooid om haar inhoudelijk magere twitterpagina wat op te vrolijken. De korte berichtjes van de politici geven ons inzicht in het persoonlijke leven van politici. Ze zijn ook gewoon mensen zo laat Jack de Vries zien.

Democratie

Verhagen ziet twitter zogezegd als ‘thermometer’ om te zien wat er leeft onder de bevolking. Twitter in de toekomst gebruiken als digitaal stemhok? De minister gebruikt het medium in ieder geval al om zijn onzekerheid te verzachten: “Op mijn vraag of weer moesten gaan praten, reageerden veel mensen bevestigend. Nu had ik zelf die opvatting eigenlijk ook al, maar het was prettig om te lezen dat mensen mijn mening deelden.” (Bron nu.nl)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.