Zondag boodschappendag

Wat is er heerlijker dan op zondagmiddag nog even de vergeten chocolade reep te  kunnen halen of een pizza kopen die je tijdens Studio Sport kan op eten? Weinig. Want heel Utrecht lijkt op zondag is in de supermarkt te zijn. Gelukkig is de Albert Heijn rond de feestdagen iets eerder open en wacht Maria van der Hoeven nog even met het wijzigen van de regels voor de Koopzondagen. De Albert Heijn in de Twijn-  en Voorstraat zijn normaal gesproken op zondag van 16.00 tot 21.00 uur open, maar nu kun je er om 12.00 uur al terecht.  Doordat de supermarkt iets eerder open is, verspreidt het winkelend publiek zich een beetje en hoef je niet in een ellenlange rij te staan.

In 2005 was er het referendum koopzondagen in Utrecht, waarbij ruim 60% van de stemmers tégen de wekelijkse koopzondag  heeft gestemd. Daardoor was er begin dit jaar nog discussie of vijf filialen van Albert Heijn wel open mogen op zondag. Er blijven conflicten tussen de avondwinkels en supermarkten. De plannen van Maria van der Hoeven over de winkeltijdenwet kunnen hier een einde aanmaken. De gemeenten moet beter motiveren waarom de winkels open mogen op zondag. Maar doordat de werkeloosheid stijgt wacht de minister nog even met het doorvoeren van de door de Tweede Kamer goed gekeurde plannen. Pas vanaf januari 2011 gelden de nieuwe regels.

Dus we kunnen dit jaar nog genieten van het boodschappen doen op zondag en vanaf volgend jaar weer om stipt vier uur voor de Albert Heijn gaan wachten totdat hij open gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.