Binnenkort ook homovoorlichting op basisscholen

Homobelangenorganisatie Cultureel- en Ontspanningscentrum (COC) geeft al jaren voorlichting over homoseksulaiteit aan scholieren maar nu zijn ook de basisscholen aan de beurt.

Het COC heeft een speciaal lesprogramma ontwikkeld gericht op kinderen. Het COC doet dit omdat kinderen ook op jongere leeftijd in aanraking komen met holebi’s. Zo kan het zijn dat een vriendje op school twee vaders of twee moeders heeft. Door hier informatie over te krijgen kunnen volgens het COC sneller leren dat dit net zo normaal is als een vader en een moeder.

Het COC werd in de jaren veertig opgericht zodat homo’s en lesbiennes elkaar in een centrum onder een neutrale naam konden ontmoeten. Inmiddels heeft de organisatie zich ontwikkeld tot belangenorganisaties voor holebi’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.