Dikke Dries verspreekt zich

Een avondje filmen in café de Nieuwe Dikke Dries levert een hoop mooie verhalen op. Eigenaar Jos de Winter raakt niet uitgepraat over de rijke geschiedenis van het Utrechtse café. En in zijn enthousiasme maakt hij een wel heel lelijke verspreking…

Foto: Anne-Meike van den Berg
Foto: Anne-Meike van den Berg

Voor de CampusTalk rubriek Oude Kroegen Toen En Nu filmen we in café de Nieuwe Dikke Dries. Eigenaar Jos vertelt over een oude spiegel die in het café hangt. De spiegel hing vroeger altijd boven de bar. Die bar is twee jaar geleden vervangen door een nieuwe. Niet alle stamgasten van de Dikke Dries waren hier blij mee. “Er zijn zelfs huwelijken afgesloten aan die oude bar”, vertelt Jos.

De bar werd in stukjes gezaagd. Voor 25 euro mochten de stamgasten een blokje oude bar kopen. Als tegenprestatie kregen ze een naamplaatje op de oude spiegel, die er nu dus nog steeds hangt. De opbrengst van de blokjes ging naar Meisjesstad, een opvanghuis in Utrecht voor meisjes en vrouwen die mishandeld worden. Jos vertelt dat de Dikke Dries het opvanghuis wel vaker financieel ondersteunt.

Vervolgens komt er een uitspraak van Jos die zo in De TV Draait Door kan…

De aflevering van CampusTalk met het hele item over de Dikke Dries is op maandag 25 januari te zien op RTV Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.