Drie…twee…één: NUL!

De grootste kerstboom ter wereld

En hij brandt! De zendmast in IJsselstein straalt sinds vrijdagavond weer in volle glorie. Met zijn 366,8 meter hoog en voorzien van 120 lampjes én een toplicht zal de grootste ‘kerstboom’ ter wereld de komende weken weer tot in de wijde omgeving te zien zijn.

Het was de afgelopen maanden wel een beetje billen knijpen voor de Stichting Kerstboom, want veel sponsoren haakten af vanwege de recessie. Een groep particulieren bundelden de krachten en verzamelden de benodigde vijftigduizend euro. Vorig jaar ging het ook al bijna mis, maar toen sprong zanger Gordon op het laatste moment bij.

Feestelijke opening
De lichtjes in de Gerbrandytoren werden vrijdagavond feestelijk ontstoken door Lieke van Lexmond, de in IJsselstein geboren actrice van onder andere Goede Tijden Slechte Tijden. De massaal toegestroomde menigte telde vlak voor acht uur samen met haar de laatste secondes af. Ton Westland, organisator, maakte van de ontsteking een spektakel. Zo was er een lampionnenoptocht en waren er optredens van verschillende artiesten. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een langdurige vuurwerkshow. De ‘boom’ zal tot 6 januari te zien zijn langs de A2, en dat alweer voor de dertiende keer.

De collega’s van RTV9 maakten een mooie reportage van de avond. Morgen (14 december) in de tweede aflevering van CampusTalk is er meer te zien over de perikelen rond het verlichten van de zendmast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.