Een graf onder het kantoor

Foto ANPDe straten van Utrecht, waar wij nu lopen, fietsen of rijden, waren vroeger gevuld met Romeinse soldaten. Deze Romeinen bouwden van alles om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken: forten, boerderijen, kelders en grafheuvels. Archeologen komen steeds meer te weten over het leven van deze mensen.

In de hele provincie Utrecht zijn er verschillende grote Romeinse vondsten gedaan. In Leidsche Rijn werd er een badhuis gevonden, iets verderop lag een schip en in Woerden doet een parkeergarage dienst als een heus drive-inn museum, omdat er veel Romeinse vondsten te zien zijn. Niet alleen automobilisten nemen een kijkje in deze garage.

Grafheuvels

CampusTalk gaat met archeoloog Maarten van Deventer op bezoek bij de muziekschool op het Domplein. In de kelder van deze school zijn verschillende Romeinse muren teruggevonden.
Senior archeoloog Edwin Blom laat de grafheuvels in IJsselstein zien. De heuvels zijn gevonden op industrieterrein Over Oudland. Omdat er niet op het hele terrein archeologisch onderzoek is gedaan, zou het goed kunnen dat vele bedrijven gebouwd zijn op andere Romeinse grafheuvels. Een raar idee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.