Freerunspots in Utrecht

Via obstakels zo creatief mogelijk door de stad van A naar B, ofwel freerunning. De sport wordt steeds populairder in Nederland.  Op youtube verschijnt het ene na het andere filmpje van mensen  die van daken springen, salto’s wagen vanaf een container, over prullenbakken heen springen, tegen de muur oplopen en ga zo maar door.

freerunning

Freerunpark

In Rotterdam is de sport inmiddels zo in opkomst dat er een heus freerunpark is gebouwd.  Aan de motorstraat bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam-Zuid kunnen runners sinds donderdag 26 oktober hun salto’s maken op een speciaal aangelegd terrein.

Running in Utrecht

In Rotterdam hebben ze een eigen park, maar hoe zit het met freerunning in Utrecht? Is de sport populair in de domstad en wat zijn goede spots om je acrobatische kunsten te vertonen? Binnenkort in CampusTalk een reportage over freerunning in Utrecht met een aantal runners van het eerste uur.

Wat is freerunning precies?

Voor de mensen die nog niet weten wat freerunning inhoudt hier een filmpje met freerun-goeroe Henk Strijdhaftig:

2 gedachten over “Freerunspots in Utrecht

  • 13 februari, 2014 om 10:30
    Permalink

    Ik vind dit echt mooi, ik doe er zelf een klein beetje aan maar kan het niet supergoed. Waar kan ik les volgen?

  • 4 februari, 2014 om 18:27
    Permalink

    Ik wil graag op freerunnen waar kan ik me opgeven??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.