Geen naakt op de naturistenbeurs, maar wel voor Rutger

De organisatie van de eerste naturistenbeurs ter wereld die afgelopen weekend in de Jaarbeurs in Utrecht had het nog zo duidelijk gezegd: geen naakt op de beurs. Liefhebbers konden alleen hun kleren uittrekken voor een fotoshoot. Verder werden de winterkleren gewoon aangehouden. Dit alles om pottenkijkers te vermijden. Geenstijl-verslaggever – het – interesseert – me – niet – wat – anderen – van – me – denken – Rutger Castricum trok wél zijn kleding uit en ging met een plopkap over zijn edele delen over de beurs.

Foto: ANP/Koen Suyk

Ludiek
Geenstijl staat natuurlijk bekend om de ludieke acties, maar dit was wel ludiek van de bovenste plank. Tijdens onze voorbereidingen voor dit tv-item merkten we namelijk dat naturisten over het algemeen heel wantrouwend zijn tegenover de media. Ook aan onze intenties werd getwijfeld. Onder naturisten bestaat de lichte angst om belachelijk gemaakt te worden. Op de beurs zelf was niet veel van die terughoudendheid te merken, de meeste mensen spraken daar open over hun levensstijl. Misschien is dat toch wat makkelijker met kleren aan.

55-plussers
Rutger kwam de rust dus even verstoren op de traditionele en drukbezochte (8300 bezoekers) beurs waar het overgrote deel van de bezoekers uit 55-plussers bestond. Binnenkort is bij CampusTalk te zien op wat voor manier het naturisme leeft in Nederland.

Oh ja, en we vroegen een blote, maar immer bijdehante Rutger nog even waarom hij al die mensen nou toch zo liet schrikken. Kijken op eigen risico.


Gemaakt door Eva Bogerd en Kelly Bakker

6 gedachten over “Geen naakt op de naturistenbeurs, maar wel voor Rutger

 • 23 maart, 2012 om 21:53
  Permalink

  KOVAL ! why do you only respond to people who threaten to unsubscribe… what about me….Id like a shout out too ….I watched all your videos….TWICE…..i loved you when you weren’t? famous…. *sigh*

 • 24 september, 2010 om 12:12
  Permalink

  Rutger heeft niet goed gekeken: wij hebben drie dagen naakte mensen getekend waarbij steeds andere mensen uit de kleren gingen en zelfs 2 mannen tegelijkertijd. Het model stond op een podium voor iedereen op de beurs goed zichtbaar. Ook in komende beurs is er gelegenheid om model te tekenen of zelf te poseren. Bloot dus.

 • 18 december, 2009 om 15:43
  Permalink

  OMG, echt te grappig als ie staat te springen…!

 • 17 december, 2009 om 00:09
  Permalink

  @Lou: Ik neem aan van niet…Ik zie het filmpje wel gewoon…Maar a-technisch als ik ben zal ik er morgen even goed naar kijken…(stelt trouwens niet zoveel voor hoor)

 • 16 december, 2009 om 18:04
  Permalink

  WE WILLEN DIE FILM ZIEN. En nee, ik hoef geen vriendje daarvoor van je te zijn. Toch?

 • 15 december, 2009 om 18:46
  Permalink

  Je filmpje is niet kijkbaar. Foutje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.