Glaasje kamelenmelk bij ’t ontbijt?

kameel’s Ochtend bij het ontbijt een lekker glaasje melk? Altijd lekker! Maar wist je dat er naast koeienmelk ook kamelenmelk bestaat? Sinds twee jaar heeft Frank Smits een kamelenboederij in het Brabantse Cromvoirt. Er lopen bijna 40 kamelen rond op de boerderij die rond de 6 liter melk per dag geven.

CampusTalk vond het tijd om eens een kijkje te nemen op de boerderij en kwam er  achter dat de melk ook gewoon in Utrecht te verkrijgen is. De melk wordt veel door Marokkanen en Somaliërs  gedronken maar ook voor mensen met koemelk allergie is de melk zeer geschikt!

Het hele item over de kamelenmelkerij is volgende maand te zien op U-Stad. Maar hier alvast een korte impressie van deze lieve, aaibare beesten. Kan je niet zo lang wachten meer te zien van deze beestjes? 27 december is er weer een opendag op de boerderij. Kijk op www.kamelenmelk.nl voor meer informatie over de kamelenmelk en de opendag.

Kijk hier naar een video column van de NOS over kamelenmelk in Jordanië

maar ook dichter bij huis is een kamelenmelkerij, kkijk hieronder naar de kamelen op de boerderij van Frank Smits in Cromvoirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.