Hacken

Zaterdag sprak ik  Michael Schrenk op de internationale (Nederland en Belgie) VVOJ-conferentie. Michael Schrenk is een ICT-deskundige uit San Francisco, en reist de hele wereld rond om journalisten de ins en outs van het internet te verklappen. Zo gaf hij twee weken geleden Britse journalisten van onder meer The Guardian en de BBC een cursus hacken.

Ik vroeg hem of overheden dat wel leuk vinden, dat hij iedereen zomaar leert hacken. Hij vond dat niet belangrijk, daar hield hij zich niet mee bezig. De overheid moet bang zijn voor de burgers, en niet andersom, vindt Schrenk. Daar is iets voor te zeggen, maar als meer en meer mensen leren hacken, zullen wij dan niet elkaar vrezen?

Dat zien we dan wel weer. Zelf zou ik graag leren hacken, maar daar zou zoveel tijd in gaan zitten, dat ik er niet eens aan begin. Om die zelfde reden begin ik ook niet aan een cursus stuken of nanotechnologie.  Ik zal het nooit zelf kunnen, maar ik zal hackers blijven bewonderen.

Stel je voor waar je als journalist allemaal te weten zou kunnen, wanneer je een volleert hacker bent. Dat brengt mij naar de vraag: zijn er geen journalisten die fantastisch kunnen hacken? Het zou mij niets verbazen. Wie in de zomer in nabij San Francisco is, moet volgens Schrenk zeker de DEFCON bezoeken, de ‘underground hacking conference’. Neem wel je laptop mee.

Eén gedachte over “Hacken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.