Hondencircus

Voor het opvoeden van kinderen bestaan talloze hulpboeken en theorieën. Maar bestaat er ook een ‘Eerste hulp bij opvoeden’ voor honden? Alle baasjes willen het beste voor hun hond. Een keer per week een lekker bot om op te kluiven en misschien een keer een speeltje. Sommige hondjes worden pas echt verwend en mogen in het echtelijke bed slapen en hebben een eigen walk-in-closet. Ik vraag me af waar de grens ligt van de onvoorwaardelijke liefde tussen het baasje en de hond.

 Ik weet nog goed dat de hond van mijn ouders drie jaar geleden onwel werd na het opeten van rattengif. Hij verlamde langzaam en werd met spoed naar de dierenkliniek gebracht. Met een brancard stonden ze voor de dierenkliniek al klaar om de hond mee te nemen. Vijf minuten later kwamen ze naar buiten en vertelden ons dat onze hond was overleden. Gelijk volgde de vraag wat ze met het stoffelijk overschot moesten doen. Ze kon gecremeerd worden en er waren twee opties. Of ze zou een eigen crematie krijgen of ze zou ‘op de stapel’ gaan met andere honden. Wij kozen ‘op de stapel’. Mijn vader zei: “Dat is nou net het verschil tussen een mens en een hond.”

 Dat verschil wordt volgens mij niet door alle baasjes ingezien. Er komen steeds meer baasjes zoals Paris Hilton die haar hondje Tinkerbell behandeld als haar beste vriendin. Regenjasjes, draagtassen en zelfs hondenparfum; het bestaat allemaal. Maar bestaat er ook zoiets als te veel verwennen? En wat doet dit eigenlijk allemaal met de honden?

In aflevering 7 van CampusTalk is Ayen Veldhuijsen te gast en ze vertelt wat nou eigenlijk de beste manier is om je hond te behandelen. Ook heeft ze een hele duidelijke mening over het te veel verwennen van honden. In die aflevering kunt u ook zien wat er eigenlijk allemaal in Utrecht te doen is voor honden.

Hoe moet het wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.