Kerstinitiatieven en geld

Als we pagina 704 van NOS Teletekst moeten geloven, gaat het voorlopig nog niet vriezen. Schaatsliefhebbers zullen dus nog even moeten wachten voordat zij hun eerste rondetijden neerzetten op natuurijs. In de tussentijd kunnen ze terecht in het stadshart van Amersfoort.

IJsbaan in Amersfoort Foto: A. Dubbelhuis

Daar ligt sinds vijf december een kunstijsbaan op het Lieve Vrouwekerkhof. Ruim vier weken lang kan er weer genoten worden van de ouderwetse ijspret met warme chocolademelk, glühwein en andere versnaperingen.

De ijsbaan is een initiatief van Stichting Kerst in Amersfoort, in samenwerking met de Gemeente Amersfoort. Zo’n 300 vrijwilligers en vele lokale ondernemers hebben er voor gezorgd dat er dit jaar voor de vierde keer geschaatst kan worden.

Zulke initiatieven blijken overigens, misschien als gevolg van de economische crisis, steeds vaker een geldkwestie te worden. Door sponsoring lukte het dit jaar maar net de begroting rond te krijgen. Het verlichten van de zendmast in IJsselstein ging ook maar net door, dankzij last-minute gulle gevers. Het zijn van die initiatieven waarvan iedereen in deze romantische tijd van het jaar kan genieten, maar een bijdrage leveren is vaak toch nét iets teveel gevraagd. Beginnen mensen dat leuren om geld voor het ene en dan weer het andere initiatief een beetje zat te worden? Het lijkt er wel op.

Beelden van de officiële opening op vrijdagavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.