Nog een winter in de kou skaten

Skaters in Utrecht kunnen deze winter nog steeds niet binnen skaten. Stichting The Yard zoekt al jaren naar een locatie voor een indoor skatepark. Ooit hadden ze een mooie locatie in de Dichterswijk, maar daar moesten ze in 2006 weg vanwege het nieuwe bestemmingsplan voor het stationsgebied. In 2007 werd het pand gesloopt.

The Yard is sindsdien hard bezig geweest skaters aan een nieuw onderkomen te helpen. Ook de gemeente is daarbij betrokken geweest. Er zijn panden gezocht en gevonden, maar steeds kon het feest niet doorgaan. Of de subsidie was te laag of de huur te hoog. Kortom: de financien komen niet rond.

Tijdelijke locatie

Momenteel kan er binnen geskate worden aan de Groenewoudsedijk in Papendorp. Dit pand is door Jonathan Schouten, voorzitter van The Yard, zelf gefinancierd. Helaas voor de Utrechtse skaters is ook deze plek tijdelijk. Volgende week moeten ze er al uit, nadat ze er vijf maanden gebruik van hebben gemaakt. Gevolg is dat er in Utrecht geen plek is om tijdens de koude winterdagen binnen te kunnen rollen.

In 2006 hebben skaters uit het hele land geprotesteerd tegen de sluiting van het pand in de Dichterswijk. Komen de skaters nu weer in actie of is er een andere oplossing? Binnenkort meer hierover in CampusTalk!

Hieronder het verslag van ‘Wild in the streets’ in 2006.

2 gedachten over “Nog een winter in de kou skaten

  • 4 januari, 2010 om 12:28
    Permalink

    Dan zou jij toch moeten weten dat Poernaka mini-ramp (de indoor skatebaan die jij bedoelt) sinds november gesloten is!?

  • 12 december, 2009 om 16:16
    Permalink

    Er is wel een indoorskatebaan. Bij het industrieterrein bij het winkelcentrum Overvecht. Vorig jaar nog een artikel over geschreven voor AD/UN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.