OV-chipkaartsoap deel 345…

We worden er inmiddels bijna wekelijks mee doodgegooid: negatieve berichten rond de invoering van de OV-chipkaart. Het laatste nieuws is dat het reizen met de OV-chipkaart in de gemeente Utrecht 19 procent duurder is dan de oude vertrouwde strippenkaart. En dat terwijl de gemeente de ambitie heeft om reizen met het openbaar vervoer te stimuleren.

De informatie komt uit een rapport van de SP Utrecht. Ze hebben de kosten van 957 reizen van de leden van alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad vergeleken. De schokkende cijfers:  slechts één op de vijf reizen blijkt ietsje goedkoper te zijn met een OV-chipkaart. In 40 procent van alle gevallen is de OV-chipkaart meer dan 30 cent duurder per rit dan een strippenkaart.

Kan Double X wel vrolijk blijven rappen dat de OV-chipkaart “eerlijk is en dat is het fijnst, want u betaald alleen dat voor wat u werkelijk reist”, maar ik word er iets minder vrolijk van als dat betekent dat we straks veel meer moeten betalen…

3 gedachten over “OV-chipkaartsoap deel 345…

 • 8 december, 2009 om 11:02
  Permalink

  Ok, ik ben geen ervaren blogger en probeer er het beste van te maken. De blog is inmiddels aangepast. En voor die spellingsfouten heb ik mezelf zo’n 38 keer voor mijn kop geslagen…

 • 7 december, 2009 om 17:43
  Permalink

  Hoe serieus moet ik een blog over preisverhooging nemen als er 3 (kanjers van) grammaticafouten staan in slechts 11 korte regels tekst?

 • 7 december, 2009 om 16:21
  Permalink

  je noemt feiten, maar vervolgens link je naar de partijpagina vd SP. Hoe kom je aan die 19%? Waar staat dat rapport vd SP?

  Dat zijn relevante links, die kunnen niet ontbreken in een goed blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.