Toch geen feestjes in Toren van Babel

Het leek zulk goed nieuws: de Toren van Babel die nog twee keer de deuren opengooit voor de feestliefhebbers van Utrecht. Op Tweede Kerstdag zouden de lui van Smeerboel intensief gebruik maken van het pand en ook met Oud & Nieuw zou Space is the Place de boel op z’n kop zetten.

'Toren van Babel'

Het voormalig Sociale Dienst gebouw aan de Oudenoord beleefde zo’n twee jaar geleden haar laatste feest omdat de sloop ervan om de hoek keek. Tijd passeerde en nu is het zeker dat de flat 10 januari naar de vlakte gaat. De twee dance-organisaties voelden zich geroepen om nog een keer gebruik te maken van deze on-Utrechtse locatie.

Voor beide organisaties gaat het plan echter niet door. Afgelopen week maakten ze door middel van een persbericht bekend dat de gemeente hun geplande fuifjes niet door laat gaan. Volgens Space is the Place komt dit omdat ‘de gemeente vindt dat er onvoldoende politie ingezet kan worden om de veiligheid en openbare orde tijdens de jaarwisseling te handhaven’. Lees het hele persbericht hier.

Volgens Smeerboel van Elevation Events ligt het echter aan ‘het falende beleid en de uitvoering van de gemeente Utrecht’. De gemeente liet de aanvraag voor een vergunning te lang liggen en werkte niet goed mee. Ook schopt Smeerboel tegen het plan ‘Bruisend Utrecht’, een project van de gemeente om meer leegstaande panden voor culturele doeleinden te gebruiken. Volgens hen houdt de gemeente het nu juist tegen. Lees het hele persbericht hier.

Beide feesten gaan wèl door! Space is the Place heeft onderdak gevonden bij de oude Fellini, onder het stadhuis. Smeerboel kon nog aankloppen bij de Winkel van Sinkel.
De vraag is nu of dit afbreuk zal doen aan de kwaliteit van de feestjes. De vuige sfeer van Smeerboel past namelijk beter bij het ondergrondse van de Toren van Babel dan bij een klassieke danszaal zoals die van de Winkel van Sinkel.

De teaser van Smeerboel is nu wel heel gemeen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.