‘Het gebeurt in alle hotels’

Hotels in Nederland hebben een protocol om illegale prostitutie in hun gelegenheden beter te herkennen. Toch komt het nog voor dat prostituees een hotelkamer als standplaats gebruiken voor hun werk. Volgens een receptioniste van Hotel Tiel, gebeurt het in alle hotels en hebben alle hotels er last van.

Vergunningen
Elfi van der Valk, eigenaar Hotel Tiel, vindt het onterecht dat de Nederlandse hotels als boosdoeners van het probleem worden aangekeken. “Men denkt dat er een halt toegeroepen wordt doordat de politiek geen vergunningen afgeeft. Het oudste beroep van de wereld wordt door een beperkt vergunningbeleid niet beïnvloed, maar verplaatst zich.”

PersoneelHotel Tiel
Volgens Van der Valk vinden alle hotels in Nederland illegale prostitutie ontoelaatbaar. Als directie wordt de uiterste alertheid van de receptie en medewerkers gevraagd, om prostitutie te herkennen en tegen te gaan. Toch blijft het moeilijk. “Het is niet ons vak, anders waren we wel bij de politie gaan werken.”

Arrestatie
De taak om prostituees te herkennen ligt meestal bij de hotels zelf. “Wij ondernemen zelf de eerste actie. Wij moeten ze herkennen. Dienen hiervoor het speurwerk te doen; advertenties napluizen/internet afspeuren en in- en uitgangen in de gaten houden.” Als een ingecheckte gast achteraf toch een vrouwenhandelaar blijkt te zijn is volgens Van der Valk het hotel de sjaak. “Wat niet in het nieuws komt is dat het hotel juist de aangever is bij de politie van de prostitutie, waarna de politie de ‘vrouwenhandelaar’ arresteert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.