24 uur met.. Utrecht

Hoe bewegen Utrechters zich dagelijks door de stad? Filmproductiebedrijf ColdSun heeft er een korte film over gemaakt.

In de korte film is 24 uur Utrecht samengevat tot acht minuten. Op een winterse dag zie je ons, Utrechters versneld het zebrapad bij de Bijenkorf oversteken, op de bus wachten en door de Voorstraat lopen. Ook de skyline van Utrecht met ondergaande zon ontbreekt niet in het portret van de stad.

Coldsun en Cuba

Coldsun productions is het bedrijf van Alessio Cuomo en Sander Nooij. Beide hebben ze in Utrecht gestudeerd, Alessio Cuomo aan de School voor Journalistiek. Internationaal hebben de twee al veel bekenheid gekregen met hun film over Cubaanse undergound music Cuba Rebelion. De Cubaanse rocker Gorki Águila speelt een grote rol in deze documentaire. De muzikant heeft felle kritiek op het communistische bewind in het land waar hij woont. Deze kritiek zorgt ervoor dat hij in augustus 2008 gearresteerd wordt.

Schoonheid van Utrecht

Minder exotisch is A day in winter, 24 hours Utrecht. Maar door de muziek van onder andere Patrick Watson komt de schoonheid van Utrecht in de film naar boven. Kijk hier naar het portret:

A Day in Winter, 24 hours in Utrecht from ColdSun Productions on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.