Al slippend en schaatsend naar school

In Campustalk aflevering 1 hebben we het er al over gehad. De Uithof is een ramp om te bereiken in de spits aangezien de bussen overvol zijn. De beste optie voor de in Utrecht wonende studenten bleef dan ook: lekker de fiets pakken. Ik was altijd al een trouwe fietser maar sinds het winterweer is dat ook geen pretje meer. Het schijnt de strooiers compleet ontgaan te zijn dat er elke dag honderden studenten van en naar de Uithof fietsen en zich een weg moeten banen door sneeuw en ijs.

Foto: Japke van Wingerde

Het stuk over de Prins Hendriklaan was gedeeltelijk nog wel te doen.Maar de fietspaden door het Wilhelminapark en langs de Weg tot de Wetenschap waren en zijn ontzettend glad. Ik heb dan ook heel wat medestudenten flikke smakkerds zien maken op deze wegen.

Omdat je op sommige stukken alleen nog maar stapvoets kon rijden moest je ook ruim op tijd van huis weggaan omdat je er bijna twee keer zo lang over deed om op school te raken. En als je studenten iets niet aan moet doen is het nog vroeger opstaan.

Het ziet ernaar uit dat we in het midden van het land het ergste winterweer wel hebben gehad dus hopelijk verdwijnt het laatste ijs letterlijk als sneeuw voor de zon. Tot die tijd is het dus nog even uitkijken geblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.