Ambulancepersoneel Utrecht nauwelijks last van bedreigingen

‘Als je er niet voor zorgt dat hij straks gewoon weer kan lopen, ben je de lul.’  Of ‘Je zorgt maar dat ze nu stopt met bloeden, anders weet ik je te vinden.’ Het zijn bedreigingen waar ambulancepersoneel nog al eens mee te maken heeft.

Amsterdam werkt liever niet mee aan een item over de bedreigingen die ambulancepersoneel tijdens hun werk wel eens voor de kiezen krijgen. Het RAVAA, Regionale Ambulancevoorziening Agglomeratie Amsterdam, heeft kort geleden cijfers naar buiten gebracht over dit onderwerp en wensen voorlopig weer even in de luwte te blijven. Het is een gevoelig onderwerp in onze hoofdstad omdat het blijkbaar nog (te) vaak voorkomt.ambuumcg

Hoe zit het eigenlijk met Utrecht? Mevrouw M de Wit van de Regionale Ambulance Voorziening van de provincie Utrecht (RAVU) zegt in een telefonisch interview met een van de redacteuren van Campusblog dat het allemaal ontzettend meevalt. ‘Het is iets dat al veel langer speelt dan dat het in het nieuws is. Gelukkig hebben we er hier in de provincie niet of nauwelijks mee te maken. Het komt soms wel voor dat omstanders uit paniek rare dingen roepen, maar hier in Utrecht mogen dat soort voorvallen geen naam hebben’, besluit ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.