Baarnse man koopt wat uranium

In Baarn heeft iemand een opmerkelijke hobby: hij verzamelt uranium. Ik vind dat stiekem wel mooi, dat zoiets in Nederland kan. Het geeft mijn het gevoel dat hier veel mogelijk is. Het was ook niet een beetje uranium, het was meer dan 16 kilo uranium.
Gisteren hoorde de 69-jarige verzamelaar de Officier van Justitie tweehonderd uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen hem eisen. Je kán wel uranium in je huis hebben, maar het mág eigenlijk niet. Dat is toch jammer voor mensen die iets met uranium willen doen. Hier komt het mooiste:

‘Ook wordt hem het bezit aangerekend van een deeltjesversneller, met daarin honderd gram uranium. Het apparaat stond van april 2003 tot oktober 2006 opgeslagen bij een transportbedrijf in Soest, nadat de verdachte het op een veiling had gekocht.’

Een deeltjesversneller! Die kan je dus gewoon op een veiling kopen. Ik weet nog wel met wat voor tamtam de deeltjesversneller in Genève gebouwd werd. Waarom zo’n gedoe? Zelfs jij kunt lekker deeltjes gaan versnellen, mocht je er zin in hebben. Of je bouwt er gewoon zelf een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.