Bestemming: Utrecht

Er lopen er heel wat rond in Utrecht: mensen die hun thuisland hebben verruild voor onze domstad. Het is niet altijd duidelijk of deze mensen zich thuis voelen. Ze komen in aanraking met een andere cultuur, spreken de taal niet en in sommige gevallen is een definitief verblijf onzeker.

Toch zijn er een hoop mensen die hun heil wel hebben gevonden in Utrecht. Fotografen Lilian van Rooij en Brigitte van den Boogert maakten samen een fotoserie om deze mensen een gezicht te geven. De Utrechtse kunstenaars willen een positief beeld geven van de culturele diversiteit die in onze stad heerst.

Het gaat om grote portretten van verschillende mensen met daar onder citaten als ‘Utrecht is de zon en maan’  en ‘het hart van Nederland’. Het leuke aan de fotoserie is dat ze geëxposeerd worden in leegstaande panden verspreid door Utrecht. Het aanzicht van deze panden wordt dus een stuk persoonlijker.

De vraag is wel of het genoeg opvalt. De panden zijn te vinden in Transwijk, Dichterswijk Kanaleneiland, en Rivierenwijk, maar exacte adressen zijn nergens te vinden. Zoeken geblazen dus!

Alvast een voorproefje:

Foto: Brigitte van den Boogert
Foto: Brigitte van den Boogert
Foto: Brigitte van den Boogert
Foto: Brigitte van den Boogert
Foto: Brigitte van den Boogert
Foto: Brigitte van den Boogert
Foto: Brigitte van den Boogert

Foto: Brigitte van den Boogert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.