Big Brother in de Utrechtse rechtbank

Court TV ook in Nederland?

Camera loopt en…actie! De geruchten over live tv-uitzendingen van rechtbankzittingen in de Utrechtse rechtbank deden al langer de ronde, maar nu lijkt het er dan toch echt van te komen. Momenteel wordt minimaal een van de zalen voorzien van beeld- en geluidsappartuur. ‘Rechtbanktelevisie’ is geboren!

 

De Raad voor de rechtspraak heeft namelijk besloten bij opmerkelijke processen eigen opnamen te maken. Beelden van de rechtszitting worden onder andere beschikbaar gesteld aan de Universiteit Utrecht, waar rechtenstudenten de beelden in hun collegezaal kunnen bekijken.

Er is zelfs sprake van dat beeldregistraties van belangrijke rechtszaken in de toekomst voor iedereen via televisie en internet te volgen zullen zijn, om het publiek nog meer openheid te geven en de afstand tot de burger te verkleinen. Reden genoeg voor CampusTalk om aandacht te besteden aan deze interessante ontwikkeling; meer hierover ziet u dus terug in een van de komende afleveringen.

Of Nederland in de voetsporen treedt van Amerika met hun spectaculaire voorloper Court TV, is nog maar even afwachten. Het gaat er daar in ieder geval af en toe behoorlijk heftig aan toe.

Eén gedachte over “Big Brother in de Utrechtse rechtbank

  • 5 januari, 2010 om 10:17
    Permalink

    Schaar van Wember Bart, schaar van Wember!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.