Burger wordt politieagent

Burgernet in je woonwijkPolitieauto’s die voorbij razen of agenten met getrokken wapens… Vraag jij je op zo’n moment af wat er aan de hand is? De politie is in verschillende gemeentes gestart met Burgernet, waardoor burgers de kans krijgen mee te helpen bij het werk van de politie.

In Nieuwegein werd er gestart met Burgernet. Daarna volgden Breukelen, De Ronde Venen en Maarssen. In Breukelen alleen al heeft dit netwerk het afgelopen jaar zo’n dertig acties opgeleverd.
De bedoeling is dat de aangemelde inwoners worden geactiveerd als er net een misdaad heeft plaatsgevonden. Een tasje wordt gestolen; iemand ziet dit en belt 1-1-2. De politie start vervolgens een Burgetnetactie, waardoor alle aangemelde burgers die in de omgeving wonen een bericht krijgen. Zij kijken uit naar de dader, zodra zij hem of haar zien bellen ze de politie. Agenten lopen vervolgens de route na en hebben zo een grotere kans de daders te pakken.

CampusTalk
In CampusTalk besteden we aandacht aan dit project. Balth de Winter, fractievoorzitter van Partij Onze Nieuwegeinse Samenleving, is tegen. Hij vindt dat de taken van de politie gewoon van de politie moeten blijven en dat de burgers daar niets mee te maken hebben. In CampusTalk op 8 maart meer aandacht voor Burgernet. In het onderstaande filmpje vertellen de burgemeester en de beleidsmedewerker integrale veiligheid over het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.