China komt naar Utrecht

Utrecht is een nieuw festival rijker: het China Festival. Op 14 februari gaat het festival van start met de viering van het Chinese Nieuwjaar en op 22 september wordt het afgesloten met het Chinese Maanfeest.

Chinatown in Londen

Met het China festival wordt de komst van de chinezen in Nederland gevierd, dit jaar precies 100 jaar geleden.

In Utrecht kwamen de Chinezen in wijk C terecht. Maar omdat er niet zoveel tegelijk kwamen is er nooit een Chinese wijk ontstaan zoals in Amsterdam en Rotterdam en op grotere schaal in Londen en New York. Om de chinese historie van de buurt te laten zien wordt wijk C tijdens het festival omgetoverd tot een waar Chinatown.

Het festival is een initiatief van Kosmopolis Utrecht, volksbuurtmuseum Wijk C en Chinese belangenbehartigingsorganisatie Lai Yin. Zij zien het festival als een kans om autochtone Nederlanders en Chinese Nederlanders  bij elkaar te brengen.

Tijdens het festival zijn er uiteenlopende activiteiten, zoals eem lampionnentocht op 1 maart. Maar ook Chinese dans, opera en kooklessen. Het hoofdonderwerp is de draak, dit omdat het op de Chinese kalender het jaar van de draak is. Het beloofd in ieder geval een kleurrijke acht maanden te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.