Dobberen op het Zandpad

RTV Utrecht is een mooie serie begonnen over het Utrechtse Zandpad. Of liever: over Sabrina. Sabrina is een goedgehumeurde prostituee die in zo’n bootje werkt, en vertelt daar ronduit over.  Erg mooi en interessant om te zien.

Campustalk

Eerder was Sabrina al bij CampusTalk, daar echter nog onherkenbaar. Nu is zij bij RTV Utrecht dus herkenbaar te zien.Sabrina moet 600 euro per week betalen voor het bootje. 600 euro! Per week! Ik dacht dat ik het lastig had met mijn 300 euro per maand. Dan moet die boot wel erg hard gaan schommelen wil je een beetje winst maken, lijkt mij zo.

Uitzendtijd

De serie wordt  tussen 6.00 en 9.00 uur uitgezonden op Radio M, en om 18.00 uur op TV Utrecht. Daar is niet iedereen heel erg blij mee, lees maar eens wat Martin uit Amersfoort meemaakte:

“Vanochtend was er een voorstukje van de serie op radio M te horen. Ik moest mijn dochter van 9 uit gaan leggen wat prostituee is, een dildo, schansen met mannen om hun binnen te krijgen…, dat mannen vrouwen zien als product. Dus, mijn dag begon fijntjes.”

Burgemeester Wolfsen zit al een hele tijd met het Zandpad in zijn maag, bleek laatst trouwens weer in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens hem staat 90% van de dames onvrijwillig te dobberen. 73% van de vrouwen denk niet dat deze maatregelen gedwongen prostitutie tegengaat, zegt raamexploitant Wegra. Na heel veel gesteggel lukt het een coalitie dan toch een soort van beleid te vormen:

Na evaluatie van het gemeentelijk prostitutiebeleid is besloten om:

  • zorg en welzijn voort te zetten en de mogelijkheden om uit de prostitutie te stappen te intensiveren;
  • mensenhandel in de raamprostitutie met prioriteit aan te pakken;
  • ketensamenwerking te verbeteren, ook waar het de niet vergunde prostitutie betreft;
  • het totale prostitutiebeleid in samenhang en met meetbare doelen te beschrijven

Heel goed!…

Eén gedachte over “Dobberen op het Zandpad

  • 2 februari, 2010 om 10:27
    Permalink

    Overigens was Sabrina in november -naar aanleiding van de raadsvergadering waar zij insprak- ook al herkenbaar in een item bij RTV Utrecht te zien. Ik vermoed dat zij dus niet eerder bij Campus Talk te zien was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.