Doe de WK-Dans

Dit jaar letterlijk swingend het WK in? Dat kan, Tenminste sinds Zuid Afrika, het voedballand van 2010, de Diskidans heeft uitgevonden. De introductie van de WK-dans, ook wel de ultieme boogie van FIFA Worldcup 2010, werd voor het eerst in Nederland gepresenteerd op de vakantiebeurs in Utrecht.

Waar komt de naam vandaan?

Zuid Afrikanen vinden van zichzelf dat ze een andere manier van voetbalspelen hebben dan anderen. Zo voeren ze soms een echte show op, maar bovenal is het rytmisch. Deze typische Zuid Afrikaanse manier van voetballen wordt Diski genoemd.

Waarom?

De dans wordt momenteel al ingezet tijdens de Confederations Cup in de speelsteden Rustenberg, Pretoria, Bloemfontein en Johannesburg. Door de dans laten onder andere de bewoners van townships hun passie met voetbal zien. De dans is volgens Wendy Ramokgadi, goreografe van de dans, gebasseerd op ‘onze eigen township-voetbalstijl’
Daarnaast wilden ze iets typisch Zuid Afrikaans verzinnen, zodat wanneer er mensen komen, ze het rytme van het land kunnen voelen.

Leer Diski-en
Ze zeggen dat iedereen deze dans kan leren! Op YouTube zijn al veel filmpjes beschikbaar met eenvoudige dans instructies en ook op campusblog kun je er ook al van genieten (zie onderstaande filmpje).
Een aantal campustalk redacteuren heeft al aangegeven de dans te moeilijk te vinden, wat vind jij?

Bekijk het filmpje:

Doe de dans en win een reis naar Zuid Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.