Doodskist op de Oudegracht

Amerika is het land van de mogelijkheden. Geen brug is te ver en geen berg is te hoog. Maar doodskisten verkopen op het internet?

De Amerikaanse supermarktketen Wall-Mart gaat doodskisten verkopen op het internet. Als het aanslaat willen ze de doodskisten uiteindelijk tussen de dagelijkse schappen gaan verkopen. Ze kunnen de doodskisten zo goedkoper aan bieden omdat er geen begrafenisondernemer tussen zit. De prijzen van de doodskisten gaan variëren tussen de 900 en 2000 dollar.

CampusTalk was benieuwd wat een doodskist in een supermarkt te weeg zou brengen. Wat als klanten net willen graaien voor een appel en dan geconfronteerd worden met de dood? Wij wilden de Nederlandse mentaliteit rondom de dood aan de tand voelen en zetten een doodskist neer op…… de Oudegracht.

De doodkist hebben we kunnen lenen van een rekwisietenwinkel. Niet alleen riep het vervoer van die doodkist vragen bij mensen op (beeld je een Volvo station in met een vastgebonden doodskist op het dak), maar ook het vervoer in busje vier naar de binnenstad bracht hilarische reacties. Ik weet zeker dat mensen die dag thuis zijn gekomen met het volgende verhaal: “Wat ik nou vandaag toch weer heb meegemaakt…”

Nietsvermoedende winkelende mensen worden geconfronteerd met de dood en wij vroegen ze om een reactie. Benieuwd naar een klein sneakpeak van het resultaat? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.