Euthanasiegevallen stijgt met 13 procent

Het aantal euthanasiegevallen is in 2009 met 13 procent gestegen. Van Zon van de Regionale toetsingscommissies euthanasie heeft Campustalk verteld dat er afgelopen jaar 2636 meldingen. In hoeveel gevallen het om euthanasie en hoeveel gevallen het om hulp bij zelfdoding ging is nog niet bekend. De definitieve cijfers zullen nog door de toetsingscommissie in een jaarverslag verwerkt worden.

In de regio Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland is de stijging een half procent meer. In 2008 was het aantal euthanasiegevallen in deze regio met bijna 7 procent gestegen, toen ging het om 568 gevallen. In 2009 zijn er 645 gevallen van euthanasie aangemeld bij de regionale toetsingscommissie.

Wil je meer weten over euthanasie? In uitzending acht van Campustalk wordt er gesproken met euthanasieconsulent Bert van den Ende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.