Ex-kerkgangers nog steeds actief

Dat de traditionele kerken leeg lopen is een feit. Steeds meer protestandse en katholieke kerkgebouwen hebben met leegstand te maken. Waar gaat het heen met kerkelijk Nederland zou je denken. Toch wel redelijk de goede kant op. Zo zitten er in Utrecht ook groeiende kerken.

Baptisten gemeente De Rank is een voorbeeld van zo’n groeiende kerk. De kerk heeft nu nog drie lokaties in Utrecht, waaronder een in Kanaleneiland. Maar niet voor lang, want de kerk gaat in z’n geheel verhuizen naar aan de Grebbeberglaan 13, vlakbij Hoog Catharijne. Op deze locaties kunnen 800 mensen samen komen.

Ben je benieuwd hoe het kan dat deze kerk groeiende is terwijl anderen verdwijnen? Beluister het fragment: De Rank – Utrecht

Nieuw Welgelegen

Het nieuwe gebouw, Nieuw Welgelegen, wordt overigens multifunctioneel. Zo zijn er sportvoorzieningen en  is er ruimte voor onderwijs, cultuur en welzijn.
De samenwerkende partners die gezamenlijk actief worden op Nieuw Welgelegen zijn nu al gestart om sporters, scholieren en wijkbewoners enthousiast te maken voor de mogelijkheden die de toekomst biedt.

Goede doelen

Baptistengemeente de Rank gaat vanuit het gebouw ook projecten organiseren in de wijken, zoals zij nu ook al doen in Kanaleneiland. Zo delen ze in samen werking met Revival Joy, drie maal per week maaltijden uit aan zo’n honderd mensen. Ook hebben ze een team dat ingezet kan worden bij verhuizing of het opknappen van de tuin, wanneer men daar zelf niet toe in staat is.

Toekomst

Het is de bedoeling dat de kerk steeds meer betrokken wordt bij de wijken en de gehele samenleving. Zo verklapte  Peter Kos, Voorganger van De Rank, dat de gemeente Utrecht van plan is om kerken steeds meer bij sociale projecten te betrekken. Hoe dat er in de toekomst uit zal gaan zien is nog niet bekend. Afwachten dus.

Zie de locatie:


2 gedachten over “Ex-kerkgangers nog steeds actief

  • 25 januari, 2010 om 16:33
    Permalink

    Het waren de woorden van de geinterviewde.

  • 23 januari, 2010 om 02:36
    Permalink

    Je kan echt niet stellen dat de Grebbenberglaan vlakbij Hoog Catharijne ligt, het is zeker een kwartier tot 20 minuten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.