FC Utrecht spits Mulenga op schot in Africa Cup

Met vijf doelpunten is Jacob Mulenga mede-clubtopscoorder van FC Utrecht. Dat de Zambiaan lekker in zijn vel zit, mag duidelijk zijn. In het toernooi om de Africa Cup in Angola wist Mulenga namelijk al twee keer het net te vinden.

jacobmulenga_122269_300px

Op zondag opende de spits van Zambia de score in het duel met titelkandidaat Kameroen. Al in de achtste minuut profiteerde hij van een fout van Kameroenverdediger Rigobert Song, die de bal tegen zijn eigen keeper aankopte en daarmee Mulenga een intikkertje bezorgde. Later in de wedstrijd werd de aanvaller ook nog gevloerd door de keeper, wat Zambia een strafschop opleverde. Hoewel deze verzilverd werd, leverde het goede werk van de spits geen drie punten op. Kameroen won de wedstrijd namelijk met 3-2.

In de wedstrijd van Zambia tegen Tunesië, eerder deze week, scoorde Mulenga zijn eerste doelpunt op het toernooi. In een combinatie met collegaspits James Chamanga scoorde hij eveneens de openingstreffer in het duel. Aan dit duel hield Zambia een punt over, de wedstrijd eindigde in 1-1. Mulenga staat met zijn land momenteel onderaan in de poule.

FC Utrecht trainer Ton du Chatinier zal zijn spits gemist hebben in het duel met FC Twente, de wedstrijd tegen de koploper werd o-o. Wellicht hadden de Domstedelingen met Jacob Mulenga in de gelederen wel een driepunter in de wacht gesleept…

Hoogtepunten Kameroen – Zambia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.