Geen ijspret op de Oudegracht

Amsterdammers kunnen straks genieten van ouderwetse Hollandse wintertaferelen. Nu de vorst aanhoudt, sluit de gemeente Amsterdam de grachten voor boten om het ijs te beschermen. Dan kan er straks eindelijk geschaatst worden op de eeuwenoude grachten. Voor Utrechters zal het helaas niet zo ver komen dat zij straks op de Oudegracht kunnen rijden.

noren

Schaatsen langs prachtig besneeuwde grachtenpanden, witte werfkelders en bukken onder lage bruggen: het zou mooi zijn, maar schaatsen op de Oudegracht in Utrecht zit er niet in. De gemeente Utrecht  houdt het water open om de werkzaamheden van de bierboot en de vuilnisboot niet te hinderen. Wel zijn de Catharijnesingel en het Merwedekanaal ter hoogte van de Munt en de Jaarbeurs afgesloten voor boten.

Aan het einde van de week gaat het streng vriezen, dus de ijzers kunnen van zolder worden gehaald. ‘s Nachts wordt een temperatuur van -14°C verwacht. Sommige mensen hebben zich al op het ijs gewaagd, in Utrecht maar ook op andere plekken in het land.

schaatsen Kinderdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.