Gokje wagen?

Drank, drugs, gokken. Het leven zit vol verleidingen, de verboden vruchten. De vraag is alleen hoe ver je je erin laat mee gaan. In Campustalk maakten wij een item over gokverslaving. We vroegen hierin aan een pokeraar wat de verleiding is van gokken, even later zagen we het ‘live’ voor onze ogen liggen: 1500 euro in cash werd uit een portemonnee getrokken en op tafel gegooid. Geld oftewel de verleiding van het snelle geld. “Je hebt het gevoel dat je in een paar seconden rijk en machtig kan zijn,” zei onze pokeraar Tom Bottema. Er waren dagen dat hij op droog brood leefde maar ook tijden dat hij elke avond uiteten kon gaan en dat is de verleiding; van het ene moment op het andere kan je leven veranderen.

Dat deed mij denken aan die ene keer dat ik zelf in een casino was in Las Vegas met mijn zussen. We hadden wat geld bij ons om een paar gokkasten uit te proberen en geld voor de taxi terug naar het goedkope hotel aan de rand van Las Vegas. Ik had vijf dollar in een van de machines gestopt en zomaar op een knopje gedrukt, ik had geen idee waar ik mee bezig was, maar er gebeurde iets magisch. De machine stopte bij twee dezelfde plaatjes en een oude man naast me begon te klappen en te schreeuwen. “You won 1000 dollars, miss!” Achterdochtig dat ik was, wuifde ik z’n opmerking weg. Dat kon niet waar zijn. Maar hij bleef maar beweren dat ik echt zoveel geld had gewonnen. Net op het moment dat ik zelf ook aan gillen wilde beginnen, vroeg hij me hoeveel geld ik eigenlijk in de machine had gegooid. “Shit,” zei hij “dan heb je maar 25 dollar gewonnen, sorry mevrouw als je vijf dollar meer had uitgegeven was het je lucky night geweest.” Kijk en toen werd ik gek. Ik bleef maar geld in de machine gooien, hopend op dat ene geluk. “Vijf dollar meer en nog even..,” dacht ik. Mijn zussen staarden me ongelovig aan, zij waren op tijd gestopt. Ik, daarentegen, leek wel een bezetene. “We hebben geen geld meer voor de taxi, Olga” “Het kan me niet schelen,” zei ik terwijl ik maar aan de hendel bleef trekken.

oeps...geld vergokt!
Zus zoekt naar geld...

Dat is dus de verleiding. Tom Bottema heeft heel zijn studiebeurs in een avond op de roulette gezet en verloren… Maar diezelfde avond ging hij weer uitgebreid uiteten. Leven in een roes. Hij waarschuwde iedereen nooit aan gokken te beginnen.

In de taxi naar het hotel vertelde de chauffeur hoe hij miljonairs al hun geld had zien verliezen in een avond. Van ongelofelijk rijk naar straatarm in een paar uur. Het laatste stuk moesten we lopen.

Voor een testje of je zelf misschien een kleine gokverslaving hebt opgelopen, klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.