Haasten!

Aan het eind van de maand vervalt het oude vervoersbewijs en wil je boetes voorkomen, dan is het handig om je ov-chipkaart snel te activeren.

´De student moet haast maken met het activeren van zijn OV-chipkaart ´, zegt een woordvoerder van het Communicatie Coordinatiepunt Studenten OV-chipkaart. Ruim 400.000 van de 650.000 studenten hebben zijn of haar chipkaart nog niet geactiveerd. ‘Als alle studenten gaan wachten tot het einde van januari, dan ontstaan er straks enorme wachtrijen voor de activeringsautomaten’, aldus de woordvoerder.

Wie zijn kaart al heeft geactiveerd, heeft ongetwijfeld in een lange rij gestaan voordat hij eindelijk aan de beurt was. Het duurt vervolgens ook nog redelijk lang voordat de automaat het goede abonnement heeft opgehaald. Het zou zomaar eens kunnen dat wanneer je eind januari je kaart gaat activeren, er een flinke wachtrij voor je staat die zich in een enorm slakkentempo verplaatst…

Om de studenten erop te wijzen dat ze haast moeten maken met het activeren, staan er sinds maandag overal medewerkers met ov-sandwichborden over hun schouders op de stations om aandacht te even aan het activeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.