Het is weer tijd voor een verhaaltje

Een verhaaltje voor het slapengaan. Jip en Janneke, Nijntje of Pluk van de Petteflet, het maakt niet uit. Wie werd er als klein kind niet graag voorgelezen door vader of moeder? Voorgelezen worden is niet alleen leuk, het is ook goed voor je taalontwikkeling en het stimuleert je fantasie. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters starten komende woensdag de Nationale Voorleesdagen 2010.

Waarschijnlijk vallen de lezers van CampusTalk niet onder de genoemde categorie. Maar misschien heb je wel een jonger broertje of klein nichtje, dat graag voorgelezen wordt. Het doel van deze tien dagen is het voorlezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen te bevorderen.

VoorleesExpress

Is er helemaal niemand in jouw omgeving waaraan jij sprookjes kan vertellen of heb jij na de Nationale Voorleesdagen nog steeds de behoefte om leuke verhalen voor te lezen? Dan is het project van de VoorleesExpress wellicht iets om je bij aan te sluiten. Nederlandse jongeren lezen wekelijks voor bij allochtone kinderen thuis, om zo hun taalachterstand te verkleinen. In 2006 is dit project in Utrecht gestart. Toen deden er ongeveer 10 gezinnen mee. inmiddels is het aantal al opgelopen naar meer dan 150.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.