Indie folk in werfkelder

De redactie van CampusTalk heeft haar hart verloren aan twee Utrechtse singer songwriters. I am Oak en The Subhuman hebben speciaal voor de talkshow een akoestische show gegeven in de Kargadoor aan de Oudegracht. Als de eerste akkoorden van de Indie folk klinken, zit de sfeer in de werfkelder er goed in.

De muziek die de jongens maken is het beste te omschrijven als gevoelige Indie folk. Het akoestische gitaargeluid  en de tweestemmige zang doet denken aan de muziek van  artiesten als Bon iver.

Wie is wie?

I am Oak is Thijs Kuijken:  hij schrijft, speelt en zingt alles zelf. Alleen als hij optreedt, neemt hij andere muzikanten mee. Onder andere Stefan Breuer. Naast het spelen in van bas in I am Oak maakt Stefan met The Subhuman zijn eigen Indie folk en speelt hij Indie rock met Lost bear. Met deze bands treden de jongens overal in het land op. Zo staat I am Oak aankomend weekend in Groningen tijdens Eurosonic en geven ze  de week erop samen met onder andere The Subhuman een huiskamerconcert in Rotterdam.

Het resultaat

De nummers die ze voor Campustalk geschreven hebben, gaan over de onderwerpen die in de talkshow aan bod komen.
Het resultaat is in maart in CampusTalk te zien.
Nu alvast een sfeerimpressie van die middag in de Kargadoor…

Eén gedachte over “Indie folk in werfkelder

  • 11 januari, 2010 om 22:39
    Permalink

    Haha, super benieuwd! Toffe gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.