Nepkamers in de aanbieding

De politie in Utrecht wordt overspoeld met meldingen over oplichterij: ruim honderd studenten is een nepkamer aangesmeerd. Kim Stithorst is er één van. Zij vertelt de redactie haar verhaal:

deurbel

Eind december vindt Kim op kamernet de kamer van haar dromen, groot, betaalbaar en niet in een slechte wijk: “Bij het bezichtigen van deze nepkamer aan de Ferdinand bolstraat, loop ik tussen vijftien andere geinteresseerde. En omdat er zoveel andere kandidaten zijn, heb ik de hoop op deze kamer al opgegeven.”

Vraagtekens

Toch ontvangt Kim na twee weken een e-mail waarin de zogenaamde huisbaas haar als nieuwe huurder aanwijst: “Ik kan het niet geloven. Aan de ene kant een gevoel van yes,yes, yes, maar ook veel vraagtekens. Hoe zit het met de borg? Is het contract wel te vertrouwen? En wie is toch die huiseigenaar? Allemaal vragen waardoor ik niet kan slapen.”

Vooral de hoeveelheid borg die ze moet betalen zit Kim dwars. Dit zou ongeveer neerkomen op 1050,- euro, niet niks. Ook vind ze het vreemd dat ze tijdens haar contact met de huisbaas wel vijf verschillende nummer heeft moeten bellen. En sinds ze de bevestigingse-mail heeft ontvangen, wordt er bij geen enkel nummer meer opgenomen. Ondertussen doet ze research naar de huisbaas, maar op het internet is niet veel te vinden, wel dat hij ingeschreven staat bij de kamer van koophandel. “Als iemand bij de kamer van koop handel ingeschreven staat, zou het wel goed zijn, denk ik dan.”

Puzzel compleet

“Uiteindelijk heb ik ‘gelukkig’ toch gewacht met betalen tot ik zeker wist dat alles in orde was. Want als je zoekt op de Ferdinand bolstraat kom je via google wel waarschuwingsberichten tegen op hyves en fora. Toen werd de puzzel compleet en ben ik meteen naar de politie gegaan.” Kim is niet de enige die aangifte doet voor deze oplichtingszaak. De telefoon staat rood gloeiend bij de politie. Veel van de andere slachttoffers hebben het hoge borg bedrag al wel aan de oplichter betaald.

Eén gedachte over “Nepkamers in de aanbieding

  • 15 januari, 2010 om 15:20
    Permalink

    Naar verhaal natuurlijk maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn is het dat meestal ook.
    Uit het artikel lijkt het zo te zijn dat mensen de borg betalen zonder contract/kwitantie en het gewoon overmaken. Dan ben je ook wel achterlijk hoor.
    Else zit leuk op de actualiteit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.