Konijnenmania

Ze zien er lief uit en hebben een hoge aaibaarheidsfactor… Konijnen zijn vaak moeilijk te weerstaan, maar toch zitten er bij de Dierenbescherming in Utrecht zo’n honderd konijnen te wachten op een nieuwe baas.

In Knaag en Ko, zoals de opvang is genoemd, zitten niet alleen konijnen te wachten. In het volle asiel verblijven ook nog eens zo’n vijftig andere knaagdieren, zoals gerbils, muizen en chinchilla’s.
Ieder dier heeft een andere geschiedenis. Konijn Paulus werd gevonden op straat in Amersfoort, konijn Jelle werd vlak voor de kerst in een boodschappentas gedumpt bij een kinderboerderij en konijn Yanus werd geboren in de opvang.

Vooroordeel
Dieren in het asiel zijn zielig en mankeren wat. Dat is het vooroordeel dat heerst over asieldieren. In Knaag en Ko is daar bij de meeste dieren niets van te merken. De konijnen zitten in ruime hokken en huppelen vrolijk en nieuwsgierig rond. Ze vinden het leuk als de camera bij hun hok staat en acteren als echte televisiesterren.
Het resultaat is te bewonderen in maart in CampusTalk. Een voorproefje vind je alvast hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.