Minder mensen op wintersport

lege pisters?Het is crisis. Dus waar bespaar je dan op? Juist ja, je vakantie. En dan niet die met je gewerkte overuren betaalde vakantie naar Aruba, maar die tweede vakantie tussendoor naar Oosterijk ofzo…

ANVR
Volgens  reisorganisatie ANVR gaan minder mensen op wintersport dit jaar.Er zouden tot 12% minder boekingen zijn gedaan. Mensen kiezen door het koude weer in eigen land eerder voor een zon vakantie naar bijvoorbeeld Turkijke. Voor mensen die wel op wintersport gaan is Oosterijk nog steeds de meest populaire bestemming, gevolgd door Frankrijk. Toch gingen er volgens de ANVR naar deze landen maarliefst 13% minder reizigers. Duitsland is wel in opmars. Wintersporters boekten ruim 14% meer vakanties naar dit land. ANVR vermeldt er wel bij dat dit om een relatief klein aantal reizigers zijn.

Nuance
Toch lijkt de daling van het aantal reizigers enigsinds mee te vallen. Na het uitstapje van onze redacteuren met de Alpen Expres naar Zell am See, Oosterijk, vroegen we meteen even hoe het nou precies zat. Kim Steijling is Sales en Marketing Advisor bij EETC en nuanceert het verhaal enigsinds:

“We merken wel dat het crisis is, maar dat resulteert niet direct in minder boekingen. Veel mensen wachten tot het laatste moment om te boeken, ze willen niet voor verassingen komen te staan. We verkopen met name een hoop last-minutes”.

ANWB
Dat cijfers niet alles zeggen, bewijst ook het volgende artikel in het AD waarin de ANWB de uitblijvende ochtend spits verklaard door middel van het grote aantal wintersporters. Dus wat de cijfers ook zeggen..lekker blijven skieën.

Hier alvast wat om in de stemming te komen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.