Wie gratis bier wil moet naar België

Bij de Belgische bierbrouwerijen van AB InBev regent het klachten van studenten die geen bier meer kunnen krijgen in cafés. De werknemers van de brouwerij zijn namelijk al twee weken in staking. Zij protesteren tegen het geplande ontslag van 260 werknemers.

De staking in Jupille. FOTO: Reuters
De staking in Jupille. FOTO: Reuters

Om de studenten en andere bierliefhebbers tegemoet te komen hebben de stakers een ludieke actie bedacht: woensdag wordt er bij de vestiging in Jupille, bij Luik, gratis bier uitgedeeld. Deze actie wordt gezien als een voorlopig hoogtepunt in de staking.

Voorraad in supermarkten raakt op

De bierbrouwerijen in Jupille en Leuven maken Leffe, Jupiler en Stella Artois. Niet alleen Belgische, maar ook Nederlandse supermarkten merken dat deze bieren in de voorraad op beginnen te raken. Sinds kort is ook de brouwerij van Hoegaarden stil gelegd door boze werknemers.

Belgen drinken minder bier

Volgens AB InBev is de reorganisatie nodig omdat Belgen minder bier drinken. Of Nederlanders ook minder bier zijn gaan drinken is niet bekend. Feit is wel dat Belgisch bier nog altijd van ongekend succes is in ons land. Hopelijk worden de voorraden op tijd bijgevuld en mocht dat niet snel gebeuren: op naar Jupille!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.