Netwerken voor dummies

Netwerken had voor mij altijd een negatieve klank. Het was bijna een scheldwoord, alsof ik mijn mond wilde wassen met zeep wanneer ik het in mijn mond had genomen.

Door een freelance-opdracht werd ik gedwongen mij te bevinden op een netwerkbijeenkomst. Ik liep daar rond met twee collega’s om een sfeerimpressie te maken voor Kamer van Koophandel TV. Door de opdracht was ik helemaal niet echt bezig met de omgeving. We waren druk aan het filmen en mensen aan het interviewen. Het voelde gewoon als elke andere klus.

Er waren honderden mensen maar het bleek erg moeilijk te zijn om ze voor de camera te krijgen. We waren constant aan het leuren om mensen te kunnen interviewen, totdat er een man op ons afstapte. Hij vroeg ons of we vaker freelance klussen aannamen. Voor mij was dit de eerste maar ik blufte mij erdoorheen. Hij zei dat hij wel eens freelancers nodig had voor zijn bedrijf en vroeg me naar mijn kaartje.

Een kaartje is de basis voor een freelancer, voor iemand die zichzelf ook maar een beetje serieus neemt en ik heb dat niet. Wederom blufte ik en zei dat ik in mijn jas kaartjes had maar die lag bij de garderobe. Ik kreeg zijn kaartje en beloofde contact met hem op te nemen. Voor het eerst zag ik het voordeel van netwerken en ik begreep dat ik aan de slag moest. Met het netwerken maar ook met het ontwerpen van een kaartje. 

Kijk hieronder voor een korte sfeerimpressie van de netwerkbijeenkomst van de KvK. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.