Nieuwe getuige meldt zich in zaak Marianne Vaatstra

Marianne Vaatstra
Marianne Vaatstra

Nieuwe ontwikkelingen in de langlopende zaak ‘Marianne Vaatsra’. Nadat vorige week een ex-gevangene zich had gemeld bij de politie met de mededeling dat hij samen met een man in de bak zat die in verband werd gebracht met de moord in Friesland op de 16-jarige Marianne in mei 1999, komt nu een nieuwe getuige met een bizarre verklaring op de proppen.

Rosalin van Zessen
Rosalin praat na 10 jaar over de zaak. Foto: Telegraaf, Aldo Allessie

De 29-jarige Rosalin van Zessen (29), moeder van twee kinderen, heeft gezegd dat zij de ochtend van de moord tegenover een huisgenoot heeft gestaan die met bebloede kleding en handen was thuisgekomen. Hij legde vervolgens een bebloed mes op tafel en zei daarbij dat ze ‘haar strot dieper hadden moeten doorsnijden’. Dit blijkt allemaal uit de getuigeverklaring van Rosalin die in het bezit is van de Telegraaf.

De zaak houdt de gemoederen jarenlang bezig. In oktober 1999 wordt een Irakees aangehouden maar weer vrijgelaten nadat zijn DNA niet overeenkomt met de dader. Honderden mensen staan daarna hun DNA af, maar de dader zit er niet tussen. In 2001 wordt de zaak gesloten, maar in 2002 toch weer geopend. Ook de ouders van Marianne proberen de zaak levend te houden, onder andere door mee te doen aan het programma ‘Het Zesde Zintuig’.

Nou is het makkelijk om je meteen af te vragen waarom Rosalin van Zessen, deze belangrijke getuige,  in godsnaam niet eerder heeft gesproken (als het al waar is). Dat had de nabestaanden van de Marianne Vaatstra en de recherche een hoop kopzorgen gescheeld. Zelf zegt de vrouw toendertijd erg labiel geweest te zijn, onder andere door de dood van haar broer. Een situatie als deze blijft altijd moeilijk. Toch?

Vind jij dat de Rosalin van Zessen eerder had moeten praten?
View Results

Web Poll from Free Website Polls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.