Olympisch team overgedragen aan Gemser

De voorlopige Nederlandse ploeg voor de Olympische Winterspelen is vandaag door Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF, overgedragen aan de chef de mission Henk Gemser.
Op Papendal kregen de al geplaatste schaatsers, bobsleeers, shorttrackers en een snowboardster de officiele kleding voor Vancouver. Basiskleuren: zwart en oranje.

Het Olympisch team bestaat tot nu toe uit 29 sporters, een aantal dat nog kan groeien. Zowel voorzitter Terpstra als chef de mission Gemser deden geen voorspellingen over het aantal medailles. Maar Sven Kramer, die meedoet op vier afstanden, wil in ieder geval een gouden plak mee naar huis nemen. (Op de 1500m, de 5 en 10 km en de ploegenachtervolging).

De Olympische Spelen in Vancouver beginnen twaalf februari. Tien studenten en twee docenten van de SvJ zullen op vrijdag vijf februari al afreizen naar Canada, om daar dagelijks een krant te maken in het welbekende Holland Heineken House.

3 gedachten over “Olympisch team overgedragen aan Gemser

 • 22 januari, 2012 om 19:54
  Permalink

  It truly is difficult to get skillful persons on this subject topic, nevertheless, you sound like you know what you are writing on! Appreciate it

 • 4 januari, 2010 om 11:13
  Permalink

  En ik ga jullie volgen hoor! Gisteren Yvonne van Gennip gezien? Topperdepoppie enzo, heb er zin in.

 • 4 januari, 2010 om 11:12
  Permalink

  ok, heel veel gemaakte fout: Olympisch immer met een hoofdletter. Is niet zo. Olympische Spelen ja, olympisch kampioen, nee. Olympisch Team kan als ‘Olympisch Team’ een titel is. Anders geen hoofdletter voor Olympisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.