Slapeloze nachten

schaapjes tellenDe een drinkt iedere avond een glas rode wijn om lekker te kunnen slapen, de ander slaapt pas goed na een uitgebreide yoga sessie. Maar sommige mensen slapen gewoon helemaal niet…

Nou heeft iedereen wel eens van die nachten dat de slaap maar niet wil komen. Je woelt en draait en ligt uren te piekeren over van alles en nog wat. Zelfs schaapjes tellen helpt niet… Sommige mensen hebben hier dus vaker last van. Als dat het geval is spreken we van chronische slapeloosheid of insomnie. Lig jij ook vaak wakker en denk je dat je misschien insomnie hebt? Klik dan hier voor een testje.

Naaldje erin…

In de uitzending van CampusTalk op 22 maart vertelt Sjeeltje hoe het is om soms nachtelang achter elkaar wakker te liggen. Accupuncturist Gilles Stoop denkt dat hij Sjeeltje van haar slapeloosheid af kan helpen. Hij is te gast in de studio. En ja, een accupuncturist in CampusTalk betekent dat de presentatrice een naald in haar arm krijgt. Ik dus…

Misschien blijkt uit het testje dat je aan chronische vermoeidheid lijdt. Je kunt dus accupunctuur proberen. Maar als je niet van naalden houdt heeft Harrie Simmelink ook nog wat tips. Hij heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde en weet een heleboel over slapeloosheid. Luister maar:

[audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2010/01/Copy-of-Copy-of-slapeloosheid-Anne-Meike.mp3]

Kabouter Wesley heeft in ieder geval geen last van slapeloosheid. Hij presteert het zelfs om zich te overslapen…

En een fijn slaapliedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.