Waarschuwing KNSB in de wind geslagen

Waarschuwingen in Nederland wat betreft het weer zijn altijd een punt van discussie. Dan wordt het weeralarm onnodig afgegeven, de andere keer is het KNMI te laat met waarschuwingen. Het is nooit goed.

Urk, 2007
Twee jaar geleden zakten meerdere malen mensen door het ijs (foto: Reformatorisch Dagblad)

Vandaag gaf niet het KNMI, maar de KNSB een waarschuwing af. De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond alarmeert schaatsers om (nog) niet het natuurijs op te gaan. Het ijs zou, ondanks de strenge vorst van de afgelopen dagen, nog niet dik genoeg zijn om er veilig op te schaatsen. Door het laagje sneeuw dat op het ijs ligt, kan het ijs niet genoeg bevriezen en bestaat de kans om door het ijs te zakken.

Een aantal recreanten sloegen vanmiddag in het Wilhelminapark in Utrecht de waarschuwingen in de wind en waagden zich toch op het ijs. Weliswaar is de kleine plas in het midden van het park niet te vergelijken met een rivier of een open meer, maar of het ijs je houdt, dat weet je natuurlijk nooit.
Vooralsnog ging het vanmiddag niet mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.