Bouwput wordt finishplaats

Niets wijst er nu nog op, maar over iets meer dan twee maanden finisht de tweede etappe van de Giro d’Italia 2010 voor het in aanbouw zijnde hoofdgebouw van de Rabobank aan de Croeselaan.

Enkele metershoge borden met daarop rabo-renner en huidig Giro-kampioen Mentsjov  vormen anno nu het enige tastbare bewijs dat hier straks een groot sportevenement plaats heeft. Na de Ronde van Frankrijk geldt de Giro als het grootste wielerspektakel ter wereld. Voorlopig lijkt Utrecht nog niet echt warm te lopen voor de komst van dit evenement, maar daar komt verandering in.

De gemeente en provincie, verantwoordelijk voor het organiseren van het wielerevenement in de Domstad, hebben sinds kort een speciale Utrechtse Giro-site in het leven geroepen en de inschrijving geopend voor liefhebbers die zelf de etappe willen rijden, één dag voor de komst van de profrenners op 8 mei.

Geniet nog eens van de winnaar van vorig jaar Denis Mentsjov:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.