Een U-thentieke straatartiest

Bij de zin ‘Kom van dat dak’ weten de meeste Utrechters al over wie het gaat. Dit nummer wordt iedere avond door straatmuzikant Patrick Hardely vrolijk gezongen. Met zijn gitaar op zijn rug zoekt hij steeds de drukst bezochte plekjes in de binnestad op.

Voor de rubriek U-thentiek gaan wij in de volgende aflevering een dag op pad met Surinamer Patrick Hardely. Steeds hetzelfde nummer zingend verdient hij zijn geld. Regen of sneeuw, niets houdt hem tegen om voor mensen in de stad te zingen. Een leven zonder muziek en de straat kan hij als straatmuzikant zich niet voorstellen.

Bewogen verleden Door een drugs- en alcoholverslaving in zijn verleden woont Patrick sinds een aantal jaar in een daklozentehuis in Witte Vrouwen. In Eindhoven wonen zijn Nederlandse ex-vriendin en zijn 9-jarige dochtertje, waar hij af en toe nog contact mee heeft. Wonen bij zijn dochtertje in Eindhoven of bij zijn familie in Suriname hoeft van hem niet zo nodig. Nee, Utrecht is zijn stadje.

Straatmuzikant Als echte straatmuzikant heeft hij een krap reportiore. Hij speelt enkel het refrein van twee bekende nummers, maar toch doet hij het goed. Want bekend is hij wel. Als u benieuwd bent naar het leven van deze Utrechtse straatmuzikant moet u zeker kijken naar de tweede aflevering van Campuscam. Wij lopen een dagje mee met Patrick Hardely en laten u zien wat hem zo U-thentiek maakt.

Zodra de aflevering is opgenomen verschijnt op deze website een nieuw blog met de hotspots van Patrick Hardely.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.