Enorm legaat voor Zuilense bibliotheek

De familie van meneer van den born had geen idee dat Johan al zijn geld aan de bibliotheek wilde nalaten. Ze kwamen er achter toen ze zijn appartementje in verzorgingshuis Transwijk moesten leeghalen.

”Onderin zijn boekenkast, onder al het stof, lag een briefje waar op stond dat het geld na Johan zijn dood niet naar de familie zou gaan, maar naar de bibliotheek. Wij wisten dat hij er graag kwam, maar dat hij al zijn geld aan ze zou nalaten, dat hadden we nooit verwacht,” zegt H.J. van den Born, de broer van Johan. ”Hij heeft ons zeker verrast. Toch heeft hij ons ook nog wat nagelaten. Hij vertelde ons altijd dat zijn boeken veilig waren, en daaruit maakten we op dat hij wel eens geld in boeken verborg.” De familie heeft na zijn dood in de boeken van Johan nog flink wat geld gevonden. En de broer van meneer van den Born begrijpt uiteindelijk wel waarom Johan al zijn geld aan de bibliotheek heeft nagelaten. ”Ik ben zijn enige familielid, en al 96 jaar oud, wat had ik nog met het geld kunnen doen?”

De bibliotheken in Utrecht hebben het geld goed kunnen besteden: niet alleen in Zuilen, maar vijf andere bibliotheken in Utrecht zijn gerenoveerd van het geld van meneer van den Born.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.